'Katholiek Zo Gek Nog Niet', basiscursus 2021 in Erica

00.1d Katholiek Zo Gek Nog Niet.jpg

Voor wie (opnieuw) kennis wil maken met het katholieke geloof

Als het coronavirus de boel niet opnieuw in het honderd stuurt… dan start in september 2021 toch écht de geloofscursus 'Katholiek, zo gek nog niet'. Deze basiscursus omvat 10 avonden en is opgezet voor niet katholieken die willen ontdekken waar katholieken voor gaan en voor wie katholiek is maar het geloof wil herontdekken of spiritueel verdiepen.

De cursus biedt kennismaking met en een verdieping van het katholiek geloof, om geestelijk te groeien. De cursus kan (!) afgesloten worden met het Doopsel of als u in een andere kerk bent gedoopt met het Vormsel. Deelname verplicht echter tot niets. De cursus behandelt o.a. de schepping (verhouding geloof en wetenschap), de roeping van Abraham en die van ons, Gods Menswording in Jezus van Nazareth, Jezus’ inzet en offer, de sacramenten en natuurlijk de liturgie.

De cursus wordt gegeven door pastoor P.J.J. Stiekema. De cursus is woensdag om 20.00 uur in de parochiezaal, Kerkweg 122, 7887 BJ Erica en gepland voor de data 15/9, 29/9, 13/10, 27/10, 10/11, 24/11, 8/12, 22/12, 19/1 en 26/01. De ingang van de parochiezaal is te vinden tussen kerk en pastorie.

U kunt zich opgeven bij pastoor Stiekema: pastoor.stiekema@degoedeherderparochie.nl