NATIONALE BEDEVAART ROME, HEILIG JAAR 2025

Rome is de eeuwige stad, de ‘caput mundi’: de hoofdstad van de wereld! Het is ook de stad van de paus en het centrum van de wereldkerk.

Hier liggen de apostelen Petrus en Paulus begraven, de steunpilaren van de Kerk. Rome moet je gezien en beleefd hebben, al is het maar één keer in je leven.

Het Heilig Jaar 2025 is een mooie gelegenheid daarvoor. Paus Franciscus heeft gelovigen van over de hele wereld uitgenodigd om als ‘Pelgrims van hoop’ een bedevaart naar Rome te maken en door de heilige deuren de grote basilieken te betreden.

De gezamenlijke Nederlandse bisdommen hebben de uitnodiging van de paus aangenomen en organiseren een Nationale Bedevaart naar Rome. In de meivakantie (eind april/begin mei) gaan we met groepen pelgrims uit alle delen van het land samen naar de eeuwige stad.

⁠PROGRAMMA

Tijdens de reis wordt een volledig verzorgd programma aangeboden. We bezoeken de graven van de apostelen, de grootste Mariakerk ter wereld, kerken die voor Nederlanders in Rome belangrijk zijn, zoals de Friezenkerk en het graf van de enige Nederlandse paus in de basiliek Santa Maria dell’Anima.

We wandelen langs plekken van hoop. Uiteraard nemen we deel aan de audiëntie met de paus. En er staat een Nederlandse mis in de Sint-Pieter op het programma. Ook worden er per bisdom eigen programmaonderdelen aangeboden.

PER BUS OF VLIEGTUIG

Voor deze bedevaart naar Rome kunt u kiezen uit vervoer per bus of vliegtuig.

Bij de busreis hoort een overnachting onderweg tijdens de heen- en de terugreis.

De vliegreizen vertrekken van diverse luchthavens in Nederland of vlak over de grens in België en Duitsland. In Rome maken we gebruik van het openbaar vervoer.

HOTELS

We logeren in goede hotels (religieuze huizen) in het centrum van Rome op loopafstand van het openbaar vervoer. Het verblijf is op basis van halfpension (inclusief ontbijt en diner). Lunch is steeds op eigen gelegenheid in de stad.

⁠REIS

• 6-daagse vliegreis: 27 april t/m 2 mei: € 1.525 per persoon, exlusief één persoonskamertoeslag.

• 8-daagse busreis: 26 april t/m 3 mei: € 1.465, exlusief één persoonskamertoeslag.

• Kijk op de site voor speciale tarieven voor jongeren en gezinnen.

Schrijf nu in via www.huisvoordepelgrim.nl of www.rome2025.nl.