Vastenactie: Wandel voor een ander

Vastenactie: Wandel voor een ander

Wandel in eigen omgeving – steun landrechten in Latijns-Amerika


Altijd al eens door de tropische oerwouden van Panama willen lopen? De gevaarlijkste weg ter wereld ervaren in Bolivia? Kennismaken met de Inca’s en hun eeuwenoude cultuur? De Vastenactie gaat het gewoon doen! 

Op woensdag 2 maart start de virtuele wandeltocht ‘Wandel voor een ander’: deelnemers lopen in ruim zes weken virtueel door Latijns-Amerika en krijgen updates over andere Guatamala, Brazilië en Argentinië. 

Een tocht met reiservaringen die maar liefst 30.000 kilometer omspant! Gelukkig trekt u samen met anderen op en het kan in uw eigen omgeving. Maak ‘gewoon’ uw wandelingen – of een fietstocht of hardloopronde - en meldt op de speciale actiewebsite hoeveel kilometer u hebt afgelegd. Deze kilometers worden toegevoegd aan de virtuele reis. Zo leggen deelnemers samen duizenden kilometers in ruim zes weken af. Tussentijds ontvangt u updates over de landen en plaatsen waar de virtuele tocht langs gaat en over de ervaringen van mede-wandelaars.

Steun landrechten in Latijns-Amerika

Vastenactie steunt jaarlijks zo’n 60 kleinschalige ontwikkelingsprojecten. De virtuele reis door Latijns-Amerika, gesteund door uw eigen kilometers, zamelt geld in voor mensen in Guatemala en Brazilië die bedreigd worden in hun landrechten. Dagelijks worden mensen uit hun huizen
gezet omdat een overheid of grote onderneming hun oog laten vallen op de kostbare grond waar ze wonen. Vastenactie zamelt geld in voor juridische bijstand, maar ook voor zaaigoed en materialen zodat mensen een nieuw bestaan kunnen opbouwen.  

U kunt op hier klikken voor een weblink naar het verhaal van een deelneemster die vorig jaar ook deel heeft genomen aan de virtuele wandeltocht.


Aanmelden en kosten

De deelnamekosten aan de wandeltocht zijn daarom minimaal € 25,--. U kunt uzelf natuurlijk laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Meer informatie en aanmelden op https://www.vastenactie.nl/wandel-voor-een-ander.

Info: Voor vragen kunt u contact opnemen met Petra Janssen, regiocoördinator Vastenactie, telefoon 06 86816245. E-mail: petra.janssen@vastenactie.nl.