Vier Pinksteren!

In aanloop naar Pinksteren is de website www.vierpinksteren.nl online gegaan. Met deze site roepen de Rooms-Katholieke bisschoppen in Nederland op Pinksteren dit jaar te vieren in en met de eigen parochie. In 2021 golden er met Pinksteren nog beperkende maatregelen voor het samen kunnen vieren in verband met de coronapandemie. Dit jaar kan iedereen weer bij de
vieringen in de eigen kerk terecht.

Via de button ‘Zoek Parochie’ vindt u door het invoeren van uw postcode en woonplaats de parochie waar u bij hoort, mocht dit niet bekend zijn.

⁠⁠In onze De Goede Herder Parochie Emmen-Erica zijn de volgende vieringen:

zaterdag 4 juni om 19.00 uur:

⁠Eucharistie, OLV Onbevlekt Ontvangen, Kerkweg 122, 7887 BJ Erica

zondag 5 juni om 09.30 uur:

⁠Woord- en Communieviering, H. Gerardus Majella, Splitting 142, 2726 CT Barger-Oosterveld (Emmen)

zondag 5 juni om 09.30 uur:

⁠Eucharistie, H. Franciscus van Assisi, De Schanswal 2, 7823 TJ ⁠Emmen

⁠zondag 5 juni om 11.00 uur:

⁠Eucharistie, H. Paulus, Meerstraat 2, 7815 XG Emmen

⁠maandag 6 juni om 09.30 uur:

Eucharistie, H. Gerardus Majella, Splitting 142, 2726 CT Emmen

Met Pinksteren, dat dit jaar op 5 juni valt, viert de Kerk de voltooiing van Pasen door de uitstorting van de Heilige Geest over de apostelen.

‘Pinksteren’ komt van het Griekse pentèkostè, dat ‘vijftigste’ betekent. Het is de laatste dag van de Paastijd, die begint op Paaszondag. Als teken dat de Paastijd eindigt wordt tijdens het Evangelie van Pinksteren de paaskaars gedoofd. Deze paaskaars brandt na Pinksteren alleen bij doop, huwelijk, vormsel en kerkelijke uitvaarten.

De Rooms-Katholieke Kerk nodigt iedereen van harte uit om de Paastijd en Pinksteren te vieren.

⁠Pinksterchallenge

De website www.vierpinksteren.nl heeft nog veel meer te bieden.

Zo is er een directe link naar het verslag van de pinkstergebeurtenissen in het Bijbelboek Handelingen. Voor kinderen (en volwassen liefhebbers) is er een mooie, uitdagende kleurplaat naar het glas-in-loodraam in de Sint-Pieter dat de Heilige Geest verbeeldt als duif. Verder zijn er links naar achtergrondinformatie over het pinksterfeest, de bisdommen en de pinksterchallenge van het bisdom ’s Hertogenbosch.

Deze challenge is ook thuis met het gezin of een groep te spelen. Nodig daarvoor zijn een spelleider, deelnemers en de benodigde materialen die gemakkelijk kunnen worden gedownload.

Doe mee: Vier Pinksteren en ga naar www.vierpinksteren.nl.