Einde avondklok dus vertrouwde aanvangstijden!

Waar de landelijke avondklok - gevolg van het heersende coronavirus – per woensdag 26 januari 2022 is versoepeld zijn de weekdag- en zaterdagavondvieringen in onze parochie per heden weer op de oude vertrouwde aanvangstijden.

• Maandag om 19.00 uur, Eucharistie, OL Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Erica
  • Dinsdag om 09.30 uur, Eucharistie, H. Franciscus van Assisi te Emmerschans
  • Woensdag om 19.00 uur, Eucharistie, H. Gerardus Majella te Barger-Oosterveld
  • Donderdag om 18.30 uur, Stille Aanbidding, H. Pauluskerk te Emmen
  • Donderdag om 19.00 uur, Eucharistie, H. Pauluskerk te Emmen
  • Zaterdag, om 19.00 uur Eucharistie volgens het liturgisch rooster.

Per welke datum de vrijdagavondviering in de Holtingerhof weer kunnen aanvangen zijn wij in afwachting van het besluit van zorginstelling Treant.

⁠De bekende coronaprotocollen blijven ongewijzigd van kracht:

- Aanmelding en registratie, om de liturgie mee te vieren, is niet nodig.

- Kerkbezoekers hoeven geen coronatoegangsbewijs laten zien.

- Er is geen onderscheid tussen mensen die wel of niet gevaccineerd zijn.

- De 1,5 meter afstandsregel geldt ook in de kerk. U wordt verzocht afstand te houden van personen die niet tot uw huishouding behoren.

- Wie zich in de kerk verplaatst (bij in- en uitgaan en de communiegang) wordt gevraagd een mondkapje te dragen. Als u op uw plaats zit, staat of knielt hoeft u geen mondkapje te dragen.

- Volkszang is toegestaan.

- Bij uitreiking van de Communie wordt het hoestscherm gebruikt. Wie de Communie niet op de hand wil ontvangen kan gebruik maken van een eigen corporale, bijvoorbeeld een witte zakdoek of tissue.

- Handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog,

- Thuisblijven en testen bij klachten en zorgen voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes.

- Rituele aanrakingen tijdens doop, vormsel, ziekenzalving worden zoveel mogelijk beperkt. De regel dat er bij de vredeswens geen handen worden geschud blijft gehandhaafd.

- De regels met betrekking tot gebruik van wijwater blijven gehandhaafd. Wijwaterbakjes zijn nog leeg te zijn.

- Collectes blijven op andere wijze plaatsvinden dan met het doorgeven van collectemandjes/-schalen dus bij de in- en uitgang, een bankoverschrijving.

Gelovigen wordt uitdrukkelijk gevraagd rekening met elkaar te houden zowel bij het kiezen van een plaats als bij het lopen door de kerk.

Als de situatie onverwacht verandert dan leest u dat op onze internetpagina. Alle vieringen in de H. Gerardus Majellakerk te Barger-Oosterveld zijn met geluid te volgen op het internet via de link: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/11010

Waar het actuele coronamaatregelen betreft, is het altijd goed de website van onze parochie te raadplegen.